WEBINAR

Efikasno spajanje dveju kultura u bankama - mit ili istina?

16 March 2023 12:00

Četiri regionalna lidera podeliće svoje znanje i iskustvo na temu efikasnog sprovođenja organizacionih promena, metodologija i praksi za uspešnu integraciju različitih kultura i koliko je zapravo uloga HR-a krucijalna u tom procesu.

Gledajte
Webinar Intro Image

DISKUTOVAĆEMO O...

Spajanju kultura u bankama i izazovima u HR sektoru

Četiri regionalna lidera podeliće svoje znanje i iskustvo na temu efikasnog sprovođenja organizacionih promena, metodologija i praksi za uspešnu integraciju različitih kultura i koliko je zapravo uloga HR-a krucijalna u tom procesu.

Spajanje dve organizacione kulture može biti složen proces, ali ne i nemoguć. HR lideri igraju ključnu ulogu u organizacionoj transformaciji pružajući podršku u identifikaciji i razumevanju razlika između kultura, kao i u razvoju planova i strategija kako bi osigurali dugoročni uspeh kompanije.

Da li ste se ikada pitali kako su to bankarski sektor i agilni menadžment povezani i kakvu ulogu igra HR u procesu organizacionih promena? 🤔

O organizacionim promenama tokom pripajanja i akvizicija kompanija u bankarskom sektoru, kao i o izazovima sa kojima se ljudski resursi svakodnevno suočavaju u industriji, govore 4 regionalna lidera:

 

Koja je funkcija modernog HR-a u finansijskom sektoru? Šta su najveći izazovi u radu sa ljudima tokom procesa akvizicije? I šta se dešava kada promovišemo i tražimo feedback, dobijemo ga, i onda ne uradimo ništa?

Na ove teme kao i o merdžerima/akvizicijama i izazovima sa kojima se ljudski resursi svakodnevno suočavaju u bankama, pričaju ljudi koji su te promene živeli i vodili.

 

Ko su govornici na webinaru?
1. Petar Jovanović, CEO RBA Banke
2. Andrijana Aleksić Jevtić, izvršna direktorka sektora za upravljanje ljudskim resursima NLB Banke
3. Hana Škero Kosić, direktorka službe ljudskih resursa Erste Banke
4. Krstinja Šćepanović, HR direktorka OTP Banke
Moderator webinara Branko Vukovac, Head of People Operations Enlight IT

Koliko webinar traje?
Samo 45 minuta Vašeg vremena, od 15:00h do 15:45h.

Koje ćemo teme pokriti tokom webinara?
• Kako motivisati i voditi zaposlene u uslovima pripajanja
• Šta je prioritet za CEO-a kada vodi proces spajanja
• Šta je uloga HR-a u procesu organizacione promene
• Kako se implementira agilni menadžment u bankama

  • Uloga HR-a u procesu organizacione promene

  • Prioritet za CEO-a kada vodi proces spajanja kompanija

  • Bankarski sektor i agilni menadžment

  • Motivacija i vođenje zaposlenih tokom pripajanja/prodaje kompanije

Učesnici na webinaru

Branko Vukovac

Head of People Operations

Branko je u kompaniji Enlight IT zadužena za postavljanje i implementaciju HR strategije zajedno sa svojim timom. Godinama se bavi razvojem HR procesa i njihovom efikasnošću kao i vođenjem tima. Vodi računa o tome da su pravi ljudi, na pravim mestima u pravo vreme. Poseban fokus stavlja na razvoj liderstva, kao i razvoju korporativnih kultura i unapređenje uslova rada. Kroz svoje iskustvo radio je na projektima kulturološke transformacije i organizacionog restrukturiranja.

Petar Jovanović

CEO

Petar je predsednik Izvršnog odbora RBA banke, članice Raiffeisen grupe, odgovoran za uspešnu realizaciju procesa integracije sa Raiffeisen bankom a.d Beograd. Više od 20 godina proveo je u bankarskom sektoru u okviru Raiffeisen grupacije. On je tokom svog mandata transformisao „Retail“ poslovanje Raiffeisen banke u Srbiji, čime je ona postala lider u pružanju digitalnih bankarskih usluga na vrlo konkurentnom lokalnom tržištu. Uz ostvarivanje odličnih poslovnih rezultata, doprineo je uspešnom razvoju izvanrednih talenata u svom timu. Petar je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, dok je MBA studije završio na Londonskoj poslovnoj školi (London Business School). Takođe je završio specijalističke studije iz oblasti bankarskog menadžmenta u SAD.

Andrijana Aleksić Jevtić

Executive Director HR

Nakon završenih studija BA međunarodnog menadžmenta i ekonomije na Univerzitetu Oksford Brookes, Andrijana je započela svoju HR karijeru u konsaltingu, a nakon dve godine svoju 13-godišnju karijeru u HR bankarstvu. U svojoj bogatoj karijeri pokrivala je i ulogu HR direktora u Hotel Hyatt Regency Beograd. Tokom svoje karijere igrala je i važnu ulogu u procesima transformacije i integracije u ljudskim resursima i organizacionim pitanjima.

Krstinja Šćepanović

HR Director

Krstinja Šćepanović je HR ekspert koja u svom svakodnevnom poslu kreira i oživljava HR strategiju, vodi brigu o procesima zapošljavanja, intervjuima, selekcijama i zapošljavanjem generalno u OTP banci. Pod njenim okriljem su i planovi i beneficije zaposlenih, programi za zaposlene kao i bezbednost na radu. Efikasno kreira programe za privlačenje i zadržavanje vrhunskih talenata i radi sa tehničkim timom na dizajniranju, integraciji i implementaciji softverskih sistema za bolju efikasnost ljudskih resursa.U svojoj 13 godišnjoj karijeri koju je započela u Societe banci vodila je HR u uslovima pandemije, istovremeno sa procesom integracije sa OTP bankom.

Webinar Registration

2/26/2023 12:00:00 PM Registration

We care about your data in our privacy policy

Previous Webinars

View All Webinars